Jag heter Magnus Danielson, är född 1955 och uppvuxen i Falköping. I tjugoårsåldern flyttade jag till Göteborg och började studera på Chalmers Tekniska Högskola. Sedan 1983 bor jag i Kämpersvik i norra Bohuslän med fru och fem utflugna barn. Jag har arbetat med produktions- utveckling för svensk industri i 40 år. På fritiden är jag en hängiven orienterare.

Sedan barnsben har jag hittat på berättelser i skrivet format eller som tecknade serier. På senare år har det mest blivit odramatiska maskinmanualer blandat med mer lättsamma små kåserier på sociala medier och en och annan tidningsartikel om orientering.

Mannen i rutig skjorta är min första roman och ska vara en feelgoodroman. Feelgoodgenren har traditionellt mest intresserat kvinnor även om det ändrat sig under senare år och min bok är verkligen avsedd för båda könen varför man kan kalla den en feelgoodroman för människor. Jag har även gett den epitetet lågspänningsroman, för att jag har försökt skriva en historia som får människor mer att småle/skratta än att darra av skräck och ligga sömnlösa på nätterna med mardrömmar. Den sömnbrist jag eventuellt hoppas skapa är att läsaren blir så fängslad av historien att denne har svårt att lägga ifrån sig boken på kvällen när det är sovdags. Några seriösare budskap kan man finna spår av i berättelsen, men förhoppningsvis inte av pekpinnar. Ett väsentligt budskap är förstås vikten av att passa kartan med terrängen när man orienterar.

Orienteringskarta Mösseberg (Vråhålan), Falköpings AIK OK/IK Wilske

Fotograf: Anja Andersson

© Copyright Magnus Danielson

Kontakt: hej@magnusdanielson.com